Rólam

Fülöp Bea vagyok. Köszöntelek a blogon, ami a saját válogatásom mindabból, amit a világból fontosnak látok, és amivel foglalkozom, ami foglalkoztat.

 Újságíró vagyok, sportszülő, tanár és természetes gyógymódok tanácsadó. Egész életemben megtaláltak az új és érdekes információk, amelyeket aztán munkám során örömmel osztok meg a környezetemmel. Ez a feladatom. Továbbadni az információt, a tudást. Azért, hogy aki ott és akkor hallja, javára fordíthassa, megoldásra találjon, akár boldogabb legyen. Hiszek a világ sokféleségében, a vélemény szabadságában és az emberi jószándék erejében. Előbb voltam újságíró, mint tanítani kezdtem (ez utóbbit nem is terveztem ilyen hosszú kalandra), így folyamatosan kérdezek, kutatok. Kultúra, oktatás, egészséges életmód, aromaterápia, sportszülőség a területek, amelyben otthon vagyok. Vannak soha nem múló szerelmek, mint a rádiózás és a Balaton-felvidék. Írtam két könyvet, rengeteg cikket, kijavítottam már többezer magyar dolgozatot és most megszületett a blog, ahol megengedem magamnak a válogatás luxusát. Arról olvashattok itt, amiben hiszek, amit gondolok, és amivel remélem, segítek NEKED is.

Röviden a szakmai utam: Rádiósnak születtem valamikor a Balaton közelében. Tapolcáról indultam, aztán Veszprémben vezettem műsort, majd az ELTE tanárképzőjéről egy adag hatalmas szerencsével, és egy másik adag véletlennel keverve lettem a Danubius Rádió műsorvezetője. Életem meghatározó éveit töltöttem a RÁDIÓ-ban. Vezettem egészségügyi és kulturális műsorokat és megtanultam a szakmát. De új kihívás érkezett a fiam és a lányom személyében. Az élmény mindent felülírt. Született belőle könyv, amely úttörő volt 2005-ben, azzal hogy vállalta, az anyaság nem sétagalopp. Szintén nekik köszönhetem, hogy a természetes gyógymódok felé fordultam, mert abban biztos voltam, hogy egészségüket természetes módon szeretném támogatni és megőrizni. Ebből is nagy szerelem lett, hiszen természetes gyógymódok tanácsadó lettem. Így jár, aki állandóan keres és kutat. Ebből is született egy könyv, amellyel nagyon sok embernek tudtunk segíteni. Megszállottan hiszek abban, hogy ha az akadémiai orvoslás és a természetes gyógymódok kiegészítik egymást, csodákra képesek. Ezért írok, tájékoztatok és tanítok másokat egy harmonikusabb élet kialakítására. Életem része az aromaterápia és a doTERRA, amellyel egy új világ tárult fel előttem. Boldogan segítek, ha hozzám fordulnak, de megtanultam és elfogadom, hogy csak akkor segítsek, ha megkérnek rá…

Szeretek tanítani. Teszem is nap, mint nap iskolai kereteken belül is. Már 10. éve vagyok irodalom és magyar nyelv tanár egy pest környéki általános iskolában. Sokkoló volt beleszokni, megtapasztalni ennek felelősségét, de hatalmas öröm látni az eredményét. Be kellett látnom, szeretek tanítani, szeretek inspirálni és együtt haladni. Ennek tapasztalatait kötelességem megosztani mindenkivel, aki kívülről szemléli a folyamatot és nem lát bele egy iskola mindennapjaiba. Van tenni-és átalakítanivalónk.

Az engem érő inspirációk, bennem szintetizálódott tudás, és a kereső-kutató énem hívta életre ezt a blogot. Olvassátok olyan szeretettel, ahogy azt létrehoztuk.