Megjelent írások

Sokszáz interjú és cikk után döntöttem úgy, hogy itt a blogon megmutatom nektek a legfrissebbeket, legaktuálisabbakat. Csak arról tudok és szeretek írni, ami igazán foglalkoztat, és amivel szeretnék Nektek is segíteni, elgondolkodtatni, kicsit hozzátenni a Nagy Egészhez, hogy kicsit jobb legyen ez a világ.

Korszakváltó interjúk a rákról

Fülöp Bea

borito.indd

Őszinte beszélgetések

Fülöp Bea

ÉLETBE VÁGÓ VÁLASZOK

Korszakváltó interjúk a rákról

 

Ahol a klinikai orvoslás és a kiegészítő terápiák találkoznak

Neked is, aki egészséges életre vágysz!

 

Végre egy könyv, ami nem óvatoskodik a témával kapcsolatban.  Miért ne lehetne, hogy a kórházi kezeléseket, a nyugati orvoslás orvosságalapú terápiáit a jól megválasztott szelíd gyógymódok kiegészítsék és támogassák? Miért ne lehetne, hogy a két szempontrendszer félúton találkozzon, ott, ahol a beteg félelmei és kétségei közepette magára hagyva ácsorog?

A hazai hivatalos egészségügy és az általában alternatív-valójában kiegészítő- gyógymódokként emlegetett terápiák és lehetőségek között akkora a szakadék, ami jelenleg szinte áthidalhatatlannak tűnik. Van azonban néhány szakember, akik mindkét területen otthonosan mozognak. Ők szólalnak meg ebben az interjúkötetben. Mert a szomorú valóság az, hogy évente 58 ezer új rákos esetet fedeznek fel Magyarországon és 30 ezer ember meg is hal a betegségben. A téma azonban ennél sokkal több embert érint, ha a betegek családját és környezetét is figyelembe vesszük.

De ez a könyv nem csak azoknak szól, akiknek életét átírta a betegség. Azok is jól járnak vele, akik szeretnének egészségesen élni, és megelőzni a bajt. Vagy leküzdenék a félelmet, amit a betegség kelt bennük. A 13 interjúalany bölcsessége, tudása és tapasztalata jól használható minden esetben, ha a gyűlölt civilizációs ártalmak okozta más egészségügyi problémákról  van szó.

Miben higgyünk? Hogyan éljünk? Mit együnk? Kiben bízhatunk? Mi mögött áll valódi tudomány? Mi az, ami igazán segít? Miért kell egészségtudatosnak lenni?

Csak néhány a számtalan kérdés közül, amelyekre Fülöp Bea újságíró interjúkötetében keresi a választ. Beszélgetőtársai orvosok, természetgyógyász orvosok, kutatók. Ami közös bennük: mindannyian elkötelezettek abban, hogy segíteni szeretnének a betegeken. Nem „csodaszerekkel”, nem hamis ígéretekkel.

Szó esik az egészségügy helyzetéről éppúgy, mint anyagi érdekekről vagy felgyorsuló életünk káros hatásairól. A legfontosabb mégis a saját felelősségünk, akár a betegség megelőzéséről, akár a gyógyulásról beszélünk. Mit jelent az igazi életmódváltás? Hogyan próbáljuk elkerülni a stresszt? Hogyan étkezzünk? Mit tegyünk, ha mégis megbetegszünk? Hogyan tudunk a betegséggel küzdő szeretteinknek segíteni?

Életbe vágó érdekünk, hogy mindannyian megtaláljuk a megfelelő válaszokat.

Group-73.png
borito.indd

Írta: Fülöp Bea

Anyák

Van egy fiam. Albertnek hívják. De mi csak Bercizzük. A dédpapa után. Aztán meg Bendegúz is az édesapja választásából. Csakhogy nem lehettünk biztosak benne, hogy bendegúzos természetet hoz magával, így biztos, ami biztos, kapott egy kevésbé beszélő nevet is. Többek között ezt sem tudhatja senki, amikor elkezd gömbölyödni a hasa. És mennyi minden még, ami talány hosszú hónapokon keresztül. Csak egy biztos, a teljes átváltozás a három trimeszter végén. Az én csupacsoda metamorfózisom éppen egy éve Anyák Napján történt. Akkor született Berci. De azóta is viselős voltam. Egy őszinte vallomást dédelgettem.

Milyen édesanyának lenni? Több mint tízévnyi rádió riporteri múlttal az elhangzó szavaknál maradandóbbat akartam. Olyat, ami,,örök’’, mint maga az élmény. Így lett ebből könyv, amit az őszinte emberi történetek iránti kíváncsiság ihletett.

Köszönöm hát azoknak az édesanyáknak, akik mind szívesen és kedvvel ültek le velem beszélgetni és feltárták személyes élményeiket.

És köszönöm a családomnak, akik csendben és türelemmel voltak tanúi átváltozásomnak. Mindenek fölött pedig hálás vagyok Albert Bendegúznak, hogy nekünk született e világra.

Group-73.png
IMG_4003

Fülöp Bea

„Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Dolor consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.”